Twitter feed
  • Pozivamo Vas da proslavite sa nama Dan Univerziteta i ispratite prenos ceremonije dodjele diploma 2020. godine koja… https://t.co/1xywso4KDx
  • https://t.co/Gir8l7cwrp
  • Univerzitet Donja Gorica će koordinirati projektom “Digital Entrepreneurial Nest and Industry 4.0 in Montenegro (Di… https://t.co/z27tGvuqI4
  • At UDG we don’t say ,,we will take care of it now’’, we say ,,kolega, morate poslati mail’’ and I think that’s beautiful.
  • At UDG we don’t say ,,where are we having lunch?’’, we say ,,hoćemo li sendvič?’’ and I think that’s beautiful.
Najnovija obavještenja

Održana prezentacija Evropskog istraživanja društva

U četvrtak 26. novembra 2020. godine na Univerzitetu Donja Gorica predstavljeni su rezultati Evropskog istraživanja društva ESS (European Social Survey), panevropske istraživačke strukture koja omogućava akademskim krugovima, kreatorima politika, civilnom društvu i široj javnosti slobodan pristup podacima. ESS se bavi proučavanjem i mjerenjem stavova, vjerovanja i obrazaca ponašanja stanovnika u preko 30 evropskih zemalja. ESS predstavlja akademski vođeno istraživanje koje se sprovodi od 2001. godine kada je sprovođeno kroz 9 etapa, gdje je u devetoj etapi po prvi put učestvovala i Crna Gora. Istraživanje ima za cilj upoznavanje crnogorske akademske javnosti u čijem su fokusu društveni problemi, sa samim ishodima istraživanja koje mogu koristiti u svojim naučnim radovima. Rezultate istraživanja predstavila je regionalna koordinatorka ESS-a za Crnu Goru prof. Nataša Krivokapić.
.

Uplata druge rate školarine - osnovne studije

Podsjećaju se studenti osnovnih studija da je rok za upaltu druge rate školarine 01.12.2020. godine.
Studenti koji ne izmire iznos druge rate blagovremeno, neće biti u prilici da polažu kolokvijume i ispite, dok ne namire dug na ime rate.

Raspored ispita u I roku

Obavještavaju se studenti osnovnih studija da se u download sekciji nalazi raspored ispita u I roku, za zimski semestar 2020/21.

CGO - Dvodnevna radionica “Tranziciona pravda kroz crnogorsko i regionalno iskustvo”
Opširnije: CGO - Dvodnevna radionica “Tranziciona pravda kroz crnogorsko i regionalno iskustvo”

Obavještavaju se studenti da Centar za građansko obrazovanje (CGO) sprovodi uz finansijsku podršku Vlade SAD, kroz Biro State department-a za borbu protiv međunarodne trgovine drogom i sprovođenje zakona(INL)projekat “Suočavanje s prošlošću za budućnost”. U sklopu ovog projekta organizuje se dvodnevna radionica na temu “Tranziciona pravda kroz crnogorsko i regionalno iskustvo”.
Radionica ima za cilj intenziviranje javnog dijaloga o pitanjima tranzicione pravde u Crnoj Gori.
Svi učesnici će dobiti sertifikat o pohađanju programa, a prijave (kratko pismo interesovanja i CV) mogu poslati na info@cgo-cce.org. Pozivamo sve zainteresovane studente da se prijave. Agenda događaja se nalazi u prilogu.

Raspored kolokvijuma

Obavještavaju se studenti da se u download sekciji nalazi raspored kolokvijuma u zimskom semestru 2020/21. godine.
Arhiva obavještenja
PRIJAVA ZA KURSEVE STRANIH JEZIKA - ZIMSKI SEMESTAR 2020/2021
Obavještavaju se studenti da će prijava za kurseve stranih jezika trajati od 08.10.2020.do 13.10.2020. Nastava će biti organizovana online preko Zoom platforme u skladu sa online nastavom na fakultetima. Raspored predavanja će biti objavljen na sajtu CFL-a ( Centre for foreign languages) po završetku prijave studenata. Početak nastave je planiran za 15. oktobar 2020. Više informacija o načinu prijave, nivoima, izboru jezika možete pogledati preuzimanjem fajla.
09
Oktobar
Opsta obavjestenja