Obavještenja

Osnovne studije
Uspješno održano gostujuće predavanje Zaštitnika ljudskih prava i sloboda, gospodina Siniše Bjekovića

Sa velikim zadovoljstvom vas obavještavamo da je 11. marta na Fakultetu pravnih nauka i na Humanističkim studijama uspješno održano gostujuće predavanje Zaštitnika ljudskih prava i sloboda, gospodina Siniše Bjekovića. Predavanje je organizovano u okviru predmeta "Ljudska prava", a studenti su imali jedinstvenu priliku da se direktno upoznaju sa funkcijom i značajem institucije Ombudsmana.
Gospodin Bjeković je na predavanju detaljno govorio o nadležnostima i ovlašćenjima Ombudsmana, kao i o aktuelnim izazovima sa kojima se institucija suočava u svom radu. Pored teorijskih osnova, predavanje je obuhvatilo i praktične aspekte podnošenja pritužbi i postupanja pred ovom značajnom institucijom.
Studenti su bili izuzetno angažovani, postavljajući brojna pitanja i aktivno učestvujući u diskusiji, što je doprinijelo boljem razumevanju materije i razjasnilo mnoge nedoumice. Ovo gostujuće predavanje pokazalo je koliko je važna praksa u edukaciji studenata i koliko direktni susreti sa pravnicima iz prakse mogu obogatiti njihovo obrazovanje.
Zahvaljujemo se Ombudsmanu Siniši Bjekoviću na izdvojenom vremenu i trudu da svojim predavanjem doprinese boljem razumijevanju ljudskih prava i sloboda među našim studentima.