Obavještenja

blog-img
Osnovne studije
Pripremna nastava za polaganje pravosudnog ispita

Nakon više uspješno realizovanih obuka, Fakultet pravnih nauka Univerziteta Donja Gorica nastavlja sa organizacijom Pripremne nastave za polaganje pravosudnog ispita. Novi ciklus nastave počinje 23. februara 2024. godine i trajaće 12 nedjelja.

Posebna pažnja posvetiće se praktičnom dijelu nastave u okviru koga će polaznici imati priliku da uvježbaju pisanje tužbe, optužnice, presude i dr. Materijali za praktičan rad su obezbijeđeni, a dostupni su i priručnici za pojedine oblasti prava.

Nastava je od strane ranijih polaznika ocijenjena kao dobro organizovana, veoma kvalitetna i višestruko korisna za pripremu i polaganje pravosudnog ispita.

U okviru nastave polaznici imaju priliku da čuju renomirane predavače iz regiona i Crne Gore, uključujući saradnike iz prakse. Među predavačima nalaze se prof. dr Miodrag Orlić, prof. dr Mladen Vukčević, prof. dr Vuk Radović, doc. dr Jelena Đurišić, doc. dr Igor Vujović, Vesna Begović (ranija sutkinja Vrhovnog suda CG), Mira Samardžić (ranija specijalna državna tužiteljka), Branka Lakočević (ranija predsjednica Upravnog suda CG), Zoran Radović (sudija Višeg suda), mr Miodrag Pešić (predsjednik Upravnog suda), doc. dr Milica Kovač-Orlandić.

U namjeri da se nastava prilagodi potrebama polaznika, časovi se održavaju isključivo petkom poslijepodne i subotom ujutru. Ukupan fond časova je 95. Cijena Pripremne nastave za polaganje pravosudnog ispita iznosi 400,00 €. Navedeni iznos moguće je platiti u dvije jednake rate. Posebne povoljnosti predviđene su za polaznike koji su diplomirali na Fakultetu pravnih nauka Univerziteta Donja Gorica, a koji plaćaju iznos od 300,00 €.

Zainteresovani kandidati sve dalje informacije mogu dobiti putem telefona 020/ 410 708 radnim danima od 9-13h ili na e-mail adresu: pravosudni@udg.edu.me 

Broj polaznika je ograničen.