Obavještenja

Osnovne studije
Bogišićeva kodifikacija - popravni rok

NIže se nalaze instrukcije za slanje popravnog ispita u vidu eseja iz Bogišićeve kodifikacije. Popravni ispit, po odobrenju dekana, je potrebno poslati do ponedjeljka, 13. februara u 23:59h
Esej na jednu od ponuđenih tema treba da sadrži najmanje 1000, a najviše 2000 riječi, te da je koncipiran kroz najmanje tri argumenta koje autor ima (font 12, prored 1.5). Esej treba da je strukturiran u trihotomiji Uvod—Razrada―Zaključak.

Zaglavlje Završnog ispita treba da sadrži: (i) naziv univerziteta, (ii) naziv fakulteta, (iii) naziv predmeta, (iv) ime i prezime studenta kao i broj indeksa, (v) temu eseja, te (vi) mjesec i godinu izrade.
Teme za esej su sljedeće:
„U ČEMU PREPOZNAJETE UTICAJ ISTORIJSKO-PRAVNE ŠKOLE U BOGIŠIĆEVOM DJELU?“
„MOŽE LI OPŠTI IMOVINSKI ZAKONIK ZA KNJAŽEVINU CRNU GORU MOŽE POSLUŽITI KAO UZOR ZA SAVREMENO CRNOGORSKO ZAKONODAVSTVO I KAKO?“

Ocjenjivanje se vrši sa do 100 bodova na sljedeći način:
a. Struktura eseja – do 50 bodova;
b. Cjelovitost argumenata – do 10 bodova;
c. Ubjedljivost argumenata – do 10 bodova;
d. Stilska obrada teksta – do 10 bodova; i
e. Tehnička obrada teksta – do 10 bodova.

Studenti su dužni da vode računa o stilu, opštoj pismenosti, gramatičkoj i leksičkoj urednosti, te tehničkom izgledu eseja.

Pripremljeni se eseji šalju isključivo u elektronskoj formi .doc, odnosno .docx kroz opciju „Pošalji seminarski rad“ najkasnije do 13. februara u 23:59h. Eseji koji budu poslati nakon predviđenog roka, kao i eseji koji ne budu poslati u odgovarajućoj formi, neće biti pregledani. Eseji kod kojih se može utvrditi nedosljedno referencirano prenošenje tuđih misli i ideja, biće smatrani plagijatima, te će posljedovati ocjenom F na predmetu, uz moguću i disciplinsku odgovornost.

U slučaju bilo kakvih nejasnoća u povodu same teme, obima ili drugog, studenti se mogu obratiti predmetnom asistentu putem e-maila.