Obavještenja

Osnovne studije
NVO Akcija za ljudska prava - Poziv za online trening

Obavještavaju se studenti da se u nastavku nalazi poziv za on-line trening koji organizuje NVO Akcija za ljudska prava u utorak, 12.10.2021. godine, od 17h do 20h, na temu zabrane mučenja i drugih oblika zlostavljanja od strane državnih službenika.

NVO Akcija za ljudska prava (HRA) u utorak, 12.10.2021. godine, od 17h do 20h, organizuje on-line trening za mlade pravnike i novinare na temu zabrane mučenja i drugih oblika zlostavljanja od strane državnih službenika, prema agendi u prilogu.

Učesnici će se na treningu bliže upoznati sa pojmovima, nacionalnim pravnim okvirom i međunarodnim standardima kojima se, s jedne strane, zabranjuju mučenje i drugi oblici zlostavljanja, i istovremeno državi nameće obaveza djelotvorne istrage prijava zlostavljanja. Biće riječi o načinu prijavljivanja i dokumentovanja zlostavljanja, najvažnijim primjerima iz prakse Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu i prakse sudova u Crnoj Gori i regionu.

Predavač će biti mr Nikola Kovačević, saradnik u nastavi na Pravnom fakultetu Univerziteta Union u Beogradu, koji je više godina u Beogradskom centru za ljudska prava vodio program za krivičnu pravdu i pravnu pomoć azilantima. Nikola je nedavno izabran za člana Komiteta za sprečavanje mučenja i nečovječnog ili ponižavajućeg postupanja ili kažnjavanja (CPT).

Trening  se organizuje putem Zoom platforme. Prijavljene učesnice i učesnici će link za praćenje treninga dobiti nakon potvrde učešća.

Broj učesnika je ograničen, pa Vas ljubazno molim da nam na poziv odgovorite što prije budete u prilici na e-mail adresu: hra@t-com.me.

Trening se sprovodi u okviru projekta "Suzbijanje nekažnjivosti mučenja i drugih oblika zlostavljanja u Crnoj Gori" zahvaljujući podršci Vlade Savezne Republike Njemačke.

Povezani fajlovi: