Twitter feed
  • Univerzitet Donja Gorica će koordinirati projektom “Digital Entrepreneurial Nest and Industry 4.0 in Montenegro (Di… https://t.co/z27tGvuqI4
  • At UDG we don’t say ,,we will take care of it now’’, we say ,,kolega, morate poslati mail’’ and I think that’s beautiful.
  • At UDG we don’t say ,,where are we having lunch?’’, we say ,,hoćemo li sendvič?’’ and I think that’s beautiful.
  • At UDG we don’t say ,,it’s my fault for not coming to 75% of classes’’, we say ,,niđe u svijet’ nisu predavanja oba… https://t.co/pGATgL2J5K
  • At UDG we don’t say ,,it’s only second floor ’’, we say ,,ajmo liftom’’ and I think that’s beautiful.
  • Our current life in pictures, day 7/7. No people, no explanation. We were challenged by @milicavukotic and we now… https://t.co/WlZBTbeHO2
  • Our current life in pictures, day 6/7. No people, no explanation. We were challenged by @milicavukotic and we now… https://t.co/bI09jZdOcH

mr Bojan Božović

mr Bojan Božović
Bojan Božović je rođen 31. avgusta 1984. godine na Cetinju. Osnovnu školu i gimnaziju je završio u Podgorici. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore a magistrirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Trenutno je student doktorskih studija na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Od 2008. godine je asistent u nastavi na predmetima Međunarodno javno pravo, Ljudska prava, Međunarodno privatno pravo, Međunarodno humanitarno pravo i Pravo Evropske unije na Univerzitetu Donja Gorica.

Tokom svoje akademske karijere je ima veliki broj studijskih posjeta i izlaganja na konferencijama, a naročito izdvajamo istraživanje na Max Planck Institutu za Uporedno pravo i Međunarodno privatno pravo u Hamburgu (Max-Planck-Institut für ausländisches und internationales Privatrecht) tokom 2015. godine. Bojan Božović je takođe i trener studentskog tima na Regionalnom takmičenju u simulaciji suđenja pred Evropskim sudom za ljudska prava.

Svoje praktično znanje je sticao kao pravni konsultant u međunarodnim advokatskim kancelarijama. Svoje iskustvo u praksi je sticao i kroz angažmane na brojnim projektima nevladinih organizacija ili državnih organa u Crnoj Gori.

Objavio je značajan broj radova iz oblasti međunarodnog prava i međunarodnog prava ljudskih prava u Crnoj Gori i inostranstvu. Predavač je na velikom broju međunarodnih škola iz oblasti ljudskih prava u Regionu.