Obavještenja

blog-img
Osnovne studije
Mini debatni turnir

Ovim putem Vas pozivamo da se prijavite za učešće na mini debatnom turniru koji Debatni klub Univerziteta Donja Gorica organizuje u okviru jednodnevnog događaja pod nazivom “I drugi može biti u pravu!”, koji će biti održan 19. aprila 2022. godine, u prostorijama Univerziteta sa početkom u 10:00h.

Događaj organizujemo sa ciljem da okupimo srednjoškolce/ke i studente/kinje i omogućimo im da kroz debatu i besjedništvo razvijaju svoje kritičko mišljenje i kulturu dijaloga. S tim u vezi, događaj će se sastojati iz debatnog takmičenja, dijela u kome ćemo čuti nekoliko autorskih besjeda crnogorskih srednjoškolaca/ki i studenata/kinja, kao i dijela zabavnog karaktera. Pored toga, srednjoškolci/ke će imati priliku da se informišu o studijama na UDG.

 

Takmičenje će biti organizovano u World School formatu, a svi/e zainteresovani/e srednjoškolci/e prijavljuju se individualno. Po završetku procesa prijave biće formirane četiri takmičarske ekipe u sastavu od po dva srednjoškolca/ke i jednog studenta/kinje. Teme će takmičarima/kama biti poznate najmanje 7 dana prije takmičenja.

 

Svi zainteresovani/e srednjoškolci/e prijavljuju se slanjem motivacionog pisma i svog hronološki opisanog iskustva u debati na mejl: debatni.klub@udg.edu.me, i to najkasnije do 07. aprila 2022. godine u 23:59h.